Thursday, 31 December 2009

~berakhirnya cuti sekolah n bermulanya tahun baru~



ni la suasana pagi td kat skolah adik aku..ari ni dh mula dftr...wat murid2 tahun 1 yg bru masuk n murid2 yg naik tahun 2-tahun 6...tahun 2010 ni adik aku dh masuk drjh 4..beso dh die...dlu kecik2 aku la tlg mak aku ngasuh dak kecik nih...hehehe...comel2 je aku tgk dak2 skolah rndh ni...kecik tul..dlu2 aku pun kecik mcm dorg gak..kui3...td skolah penuh dgn ibu bapa yg nganto ank2 dorg dftr masuk drjh 1..murid2 yg naik thun 2-thun 6 pun ramai yg penjaga tggu skali...nk urus masuk kelas n bayar yuran...


adik aku naik kelas tahun ni...masuk kelas 1st..4 sarjana..bagus2...suke aku...mlas2 n kuat men game pun blh thn gak adik aku ni blajar...hehehe...aku je yg suke bebel2 kt die sbb balik skolah je tuju komputer men game...ki3...td kire mcm orientasi gak la...pas anta adik masuk kelas n settle yuran die aku pun balik rumah dlu...dr kul 8-12 adik kt skolah..kna gotong-royong bersih kelas kta die..ade perlantikan ajk kelas n ape2 ntah lg...aku pun xthu...hik3...nk dekat kul 12 bru aku kuar rumah g amik die...

msa on d way g kt kete...aku pimpin tgn adik nk lintas jln...tetibe adik bersuara...


adik:kakak...cube kakak teka sape jd ketua drjh kelas adik?
aku:adik la...
adik:eh?mcm mna kakak thu?
aku:lo..dh adik yg tnya soklan mesti la adik yg jd ketua drjh...
adik:hehe...pndai la kakak...sbnrnye adik xnk jadi..tp ramai undi adik..budak2 pompuan suma angkat tgn...adik ckp xnk tp ustazah suruh jgk jdi...

huk???kui3..xthn ayt adik aku yg las tu...rmai awek minat nmpk dik..ki3...ape2 pun aku suke die dapat masuk kelas 1st n jdik ketua drjh...that's my boy!!!heee...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


dh masuk 1 januari 2010...skang dh kul 12.32 tgh malam...selamat tahun baru...ape azam thun ni??aku??ntah..rasanye aku akan cube capai ape saje yg aku idamkn smpai berjaya...tu kot pemangkin azam aku...kta org "kalo nak seribu daya...xnk seribu dalih"..semoga aku berjaya capai segala impian aku...insyaAllah...

arghhhh...bosan gile tv xde cite bes2 mlm ni..sume dok tyg konsert nk countdown..huh...tido lg baek...selamat malam dunia...semoga siang esok membawa seribu rahmat buat semua...

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, 29 December 2009

~CANDID PHOTO CONTEST~

ni 2nd contest yg aku sebok join lepas p jln2 kt blog BFF aku,cik hanumhae..hak3..num2..aku ngekoq je hg na mna2 hg p..boleh kan??boleh kan??aku x kire..hang x bg pun aku nk jgk..kui3...pastu aku pun click kt gmbo spt d ats yg ade kt blog cik hanumhae..sape2 yg nk ikut gak sile la click gmbo yg d atas k..nnt direct p kt blog tuan punye yg anjur contest ni...http://aku-halim.blogspot.com...cepat2!!!sebelum terlambat..ade lg 2 ari...last date 31hb ni...sblm mlm thun bru la gamaknye...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

rules contest ni sgt2 la simple..xyah nk susah2 pening2 kan pale...petik jari je dh leh join..kui3...ni adalah rules yg tlh ditetapkn oleh pihak pengajur...sila ambil perhatian...(^_^)v


1.nk ke xnk ke kalo nk join contest ni kena la jd follower kpd tuan empunya blog...
http://aku-halim.blogspot.com..(^_^)v
*yg ni aku dh wat...
2.wat entri yg berbunyi seperti tersebut...CANDID PHOTO CONTEST...
*yg ni pun aku dh wat..
3.silalah copy paste gambar contest d ats & link ke entri contest tuan punye blog..then jgn lupe upload gmbo candid korg skali..diulangi...gmbr anda sndri n CANDID!!
*dh setel jgk!!!
4.lastly..yg ni penting k...tglkn comment n link entri contest korg kt blog penganjur...
*dh siap wat jgk..yeay!!


itu sja rules contest yg sgt mudah..sila2..jgn malu2 nk join..sbb penganjur ckp akan rmai pemenang yg bakal dipilih...so pluang nk menang agak2 cerah kot..hehe...(^_^)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

jeng..jeng..jeng...
ni la gmbar candid aku yg telah dicandid oleh salah sorg kawan aku...
msa ni ktorg tgh mrayap memalam bute kt school pas konsert tamu gadang kt kampus smata2 nk p bergambar kenangan...haha...
aku tgh tgk ape ntah msa ni..x ingt lak...tgh tgk kwn2 yg len yg sgt teruja melompat2 nk amik gmbr kot..huhu..rindu lak zaman kampus ku...T_T

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Saturday, 26 December 2009

~chipmunks ♥ chipettes~

td aku kuar sorg2 g jusco bandar perda nk amik spek mata aku yg baru wat..yeay!!!dpt spek mata baru...mak sponsor...rm380 tuh..bapak mahal spek baru aku...jenama playboy lg bingkai die...kih2..mekaseh mak...suke2...(^_^)v


bapak ramai gile org kt shopping kompleks ari ni...parking penuh...terpaksa aku parking jauh dr lift td..huk3..paling ramai org cine la..aku masuk kedai buku penuh dorg...masuk jusco nk beli adiah kawen penuh dorg...masuk tgk wayang pun penuh dgn dorg jgk..ish3...mna2 je aku pegi td penuh dgn dorg je..pening gile tgk org ramai2...tp belasah gak la..dh la aku sorg2..menjadik tu g jalan sorg2...my laling risau aku g sorg2..takot aku kena ngorat r tu..cesh...perasan..mcm ade org nk ngorat aku..ingat lawa sgt ke cik sha oi...uweekkk...perasan je lebih...T_T


td aku g tgk cite chipmunks baru...best gile siot...cumil2 tul la 6 eko makhluk 2...geram aku...COMEL sgt2!!!!x caye???tgk gambo kt bwh ni...mmg sgt comel...

alvin,simon dgn theodore dah ade gelpren..comel gile gelpren dorg... gelpren dorg ni digelar chipettes...ade brittany,jeanette dgn eleanor...mantap siot grup chipettes ni menari dgn nyanyi..sgt2 comel...spjg tgk cite ni aku asek dok sebut...



"wahhh!!!comelnye...""eee...kiut!!!""haha..comel gile!"...

dr mula cite smpai dh habes..mesti cine kt sebelah aku tu kta aku x betul..ahh..lantak la...aku pedulik hape..hik3...aku bayo tiket k...penuh panggung td...xde seat kosong lsg...yg ramai tgk org cine...melayu ade la 2-3 kerat...india aku x nmpk lak..hik3...sib bek aku g beli tiket td ade lg tiket ksg...tgl 3 seat je msa tu..dpt seat best lak..tgh2..puas gile tgk..sib bek p tgk sorg2...sng sket..mmg layan habes la td..hehehe...sape x tgk lg bek pegi tgk..mmg puas ati la..haha..aku mmg gile cite katun comel2 mcm tu..dan aku mmg gile wayang..smpai mak aku kta aku hantu wayang..muahaha...

ok la...aku nk tido dlu..sok kena bgn awl...nak ikut BFF aku p mekap...sok kenduri kawen die...aku jdik pngapit..hik3..asek jd pengapit je aku ni...aku nye x kawen2 lg..huhu..sabo ye cik sha...nnt dh smpai seru kawen la 2...tggu my laling dh betul2 bersedia n dh stabil...ade jodoh x ke mana..hehe..insyaAllah..amin...



dh r...kang mlalut2 lak..hehe..nite2...zzzz....

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Friday, 25 December 2009

~*game tradisional VS game moden*~

hmmm..tetibe rindu zaman kanak2 dlu...bile ptg je..eh bkn ptg..tghari..tghari ktorg dh siap p kumpul ramai2 kat markas..hahaha..mcm poyo je..siap ade markas...tmpt ktorg melepak le..rumah kawan aku..kwsn umah die luas..siap ade garaj beso..kat situ la ktorg suke berkumpul sblm memulakan aktiviti2 berpaedah ktorg setiap ari..ngahaha..bile sume dh berkumpul...dh bhgi2 kumpulan...dh decide nk men ape...ktorg pun start la bermain dgn gumbira dan suke ati...mcm2 ktorg men..antaranya mcm aku list kt bwh ni...

men galah panjang..
men tuju selipar...men tuju guli...
men batu seremban..men tuju tutup botol...
men nyorok2..men aci ligan..men polis entri...
men patung2 kertas...men masak2..men kawen2...
men kt longkang tgkp anak ikan..
*padahal anak berudu..kah3..sian aku x knl ank ikan dgn ank berudu..hampes tul...
men cungkil kayu...
*ala yg korek2 lubang..pastu letak kayu..
pastu korg cungkil..bg die melambung tinggi2..nnt pihak lawan tgkp kayu tuh...thu x??xthu dh..

men ronders..
*ni mcm men sofbol kalo x slh aku..


wahh..byk main gile aku time kecik2 dlu...selagi mak aku x menjerit pgl balik jgn arap nk balik...smpai makan pun leh lupe kalo dh asek men sgt...men panas je keje smpai itam berkilat..ah..dlu msa kecik2 x kesah pun itam2 ni..jnji puas men..bukan ade org nk ngorat pon..hak3...skrg ni je ngade2...panas sket dh xleh..kang itam..sunblock pkai bertempek2 smpai tebal...takot itam...haha...ape2 je la...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

pastu dh msuk tingkatan 1 men sukan2 lak...men bedminten..men bola jaring..men bola tampaq..men lumbe2 lari..*smpai kena kejo dgn ayam belanda...menatang 2 ingt nk men dgn die..ntah ape2 je..cesh...konon2 nk jd atlit sukan la...uwekk..haha..wahh..rindu gile sume kenangan tu...kenangan aku membesar kat berek polis PGA3 bidor perak..ntah cmne la kem tmpt aku membesar 2 eh...10 thun dh aku pindah dr sna...pas arwah abah meninggal terus pindah penang..dok kt umah yg arwah abah belikan tuk mak kt sini...membesar la aku dlm alam remaja kt penang...dr umo 16thn smpai dh beso pjg ni ha..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

haa..ckp psal men2 td..budak2 skang nih pndai ke men2 cmtu eh??aku tgk adik aku..*ank maksu aku yg mak aku amik jd ank angkat...balik je skolah mesti cri aku...


"kakak..buka komputer kat adik...adik nk men game..."

wah2...canggih manggih gile dak2 skang kan...men game online...aku time kecik2 dulu..jgnkn game online..komputer pun aku x kenal..haha..sian gile...tp budak2 skang bukan men hebat...game online..ps2..ps3..game kt pusat hiburan tuh yg ade lumbe2 keta..tembak2...mcm adik aku ni..kalo bw die kuar je konpom2 kena pegi c2..berhabis beringgit2 men kt situ...marah kang wat perangai..adoi...sabo je la...huh!!

mcm makin lupus je kan permainan kite time kecik2 dlu...mmg betul la..era globalisasi byk merubah hidup kita...sume2 2 tgl kenangan je la wat aku dan mereka2 yg membesar sezaman dgn aku...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

panjang lak aku membebel2...haha...
ok la..nk titun dlu..len kali aku bebel2 lg..
nite2...zzzz....

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Thursday, 24 December 2009

♥~BLACK & WHITE PHOTO Contest~♥

wah...mcm ye2 je aku ni...semangat gile nk join contest..1st time la ktakan...maklum le bru berjinak2 dgn dunia blogging ni..kui3...dh byk kali tgk logo contest ni kt blog org len yg aku singgah...tp xde lak aku p singgah kt tuan empunye blog yg wat contest nih...konon2 malu la nk join..hak2..poyo je...uwekkk...skali smlm singgah kat blog BFF aku..cik hanumhae...wahhh...die pun join gak rupenye...pastu die paksa2 aku join gak...*tipu jek...padahal aku yg jerit2 kt die ckp nk join skali...hak3...

pastu aku pun click la kt gmbr logo yg ade kt blog cik hanumhae..direct g kat blog tuan empunye contest...wahhh..mcm menarik je...bapak ramai gile yg join...cik hanumhae ckp tuan empunye blog ni opismate die...ooo...boleh la aku bodek2 hanum suh ckp kt opismate die bg aku mng..hahaha...xmalu gile...mcm aku sorg je yg msuk contest...uwekk...


hmm...pas tgk syarat2 contest rsa mcm nk join...tp syaratnye kena gmbar sorg2..aku ade ke amik gmbr sorg2??...jenuh la aku selongkar baby(laptop) aku ni ha...huaa...sume gmbr dgn kwn2..xde pun gmbr aku sorg2..huk3...yg syok2 sndri pkai hp ade la..tp x sesuai r nk msuk contest...huuu....skali nk tido tingat aku ade amik gmbr msa kenduri kawen kakak aku 2 bulan lepas..ade dlm pendrive...yeay!!!leh masuk contest...x sabo betul sbb dh nak tmt tempoh contest...smgt bgn pg2 terus selongkar lemari cri pendrive dlm henbeg..edit2 bg lawo2 sket...dan inilah hasilnya....ngee...


gmbr aku tgh syok sndri pgg bunge tgn pengantin kt atas pelamin...hua3...
disnap oleh kazenku cyg..
comey x??comey x???haha...
*bile perasaan perasan melanda diri..T_T

cik ezzan...
bg sya mng eh...hahaha...
suke2 ati je..wekk...

cik hanum...
tahniah kerana tlh berjaya bodek2 ceq mramaikan contest ni bg cik ezzan fenin...heee...


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Tuesday, 22 December 2009

14 PERKARA YG SUNAT DILAKUKAN PADA HARI ASYURA

Salam semua...


sedar x sedar dh 6 ari kite masuk tahun baru islam...ari ni dh 6 Muharam 1431 Hijriah...sekejap je masa berlalu kan?..pejam celik pejam celik dh ari len...x lma lg dh nk ari Asyura...lg 4 ari je lg...ari Asyura ni kita smbut setiap 10 Muharam...

hmm...td aku cek email...dpt email dr sorg sahabat ni...tntg perkara2 sunat yang kita leh lakukan pada hari Asyura nnt..rasanya elok sgt aku share kat sini...kalau berkemampuan boleh kita sama2 lakukan...banyak sgt kelebihan...kat bawah ni aku postkan semua perkara2 sunat tu...semoga info yg aku kongsikan ni dpt memberi manfaat kepada semua yg singgah baca blog aku ni...kalau ade la...hee...selamat mendapatkan ilmu...



14 Perkara Yang Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura
(10 Muharram, bersamaan Aha
d, 27 DEC 2009)

1. Melapangkan masa / belanja anak , suami & isteri2
fadhilat - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.

2. Memuliakan
fakir miskin
fadhilat - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.

3. Menahan marah
fadhilat - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.

4. Menunjukkan orang sesat
fadhilat - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.

5. Menyapu / mengusap kepala anak yatim
fadhilat - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang di sapunya.

6. Berse
dekah
fadhilat - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari
kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.

7. Memelihara kehormatan diri
fadhilat - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.

8. Mandi
Sunat
fadhilat - Tidak sakit (sakit berat)pada tahun itu
lafaz niat : 'Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala'

9. Ber
celak
fadhilat - tidak akan sakit mata pada tahun itu.

10. Membaca
Qulhuwallah hingga akhir seribu kali
fadhilat - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah diakhirat nanti.

11. Sembahya
ng sunat empat rakaat
fadhilat - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya.
lafaz niat : 'Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala'
*Pada rakaat pertama dan kedua selepas fatihah di baca Qulhuwallah sebelas kali.

12. Me
mbaca
'hasbiyallahhu wani'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'mannasiiru'
fadhilat - Tidak mati pada tahun ini .

13. Menjam
u orang berbuka puasa
fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.

14. Pua
sa
Niat - 'Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala'
fadhilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya daripada neraka.

InsyaAllah..



Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Saturday, 19 December 2009

♥~LONG DISTANCE~♥uhuk...T_T

tetibe aku emo sorg2 bile dgr lagu ni...LONG DISTANCE by 6ixth Sense..huuuu...dlu msa kt kampus mmg aku gile sgt dgr lagu ni...dlm 1 ari dgr bratus2 kali dr celik mata smpai pejam mata balik pun xpe...smpai rumate kta aku x betul..sbb x rsa ape2 msa 2..die dekat dgn aku...depan mta je slalu...skang dh dok jauh2...bile dgr balik tetiba mcm rsa nk gile meroyan sorg2...waaaa...miss him too much!!!!!uhuk2..T_T

kat bawah ni aku sertakan lirik lagu emo yg telah menyentuh ati,otak n perasaan aku yg teramat2 sgt...waa...layanzzz....

LONG DISTANCE
by 6ixth Sense


ini cinta kita
yang menjadi satu kisah
yang terindah di dalam hidupku
kau yang selalu berada dalam hatiku
menjadi rindu yang tak berakhir
kan selalu ku jaga cinta ini
hingga hujung hidupku
dan ku selalu mencinta mu
meski kita jauh
akan ku pastikan cintamu
selalu di dalam hatiku
walau kita tiada selalu bersama
dirimu kan selalu menjadi cintaku


sekian saje lagu emo kite pada mlm ni..uuu..

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Friday, 18 December 2009

CERITA PASAL KAWEN2..


Salam Maal Hijrah...

hmm...ari ni aku nk cite pasal kawen2 la..
maklum la musim kenduri kawen+musim ujan skrg ni...
kejiranan aku skang ni mmg musim wat kenduri la...
tiap2 minggu leh dikatakan ada je kenduri...
minggu ni rumah org ni..minggu depan rumah org tu..minggu depan2 rumah org belakang lak..
pendek kata ade je la kenduri kawen2 ni...
smpai paksu aku cakap lorong rumah aku ni lorong kenduri2..haha...
lawak tul...tp mmg betul pun...kui3...
aku sndri dh x larat nk join mak aku g mkn kenduri...
mcm nk muntah pun ade...
dh tu...bile g kenduri je lauknye sma sepesen...T_T

~*~*~*~*~*~*~*~

cakap pasal kenduri ni...
hmm..aku bile lg eh??hahaha...
dh gatai nampak cik sha...
idak le..aku xde pun terfikir lg hal2 kawen ni...
not stable yet okey...huu..
skrg dlm pale otak fikir nk cri keje tetap je..huk3..
dh berbulan tnm anggur ni..bdn pun dh mbulat..
bosan thap gaban dh..
aku nak keje!!!!

~*~*~*~*~*~*~

ops..melalut lak..hik3...
ok smbg cite...
hmm...kawan2 aku sume dh lepas..
dh bergelar suami@isteri kpd somebody..
ade gak yg dh jadi pa@ma...
mungkin rezeki dorg agaknye...
dipermudahkan urusan kawen2 ni...
sume tu kerja Allah..
mudah2an berkekalan la perkahwinan kawan2 aku 2..amin...

~*~*~*~*~*~*~*~*~

pagi jumaat@9hb/12 yg lalu aku travel sorg2 g johor...
nek kematu bontot aku dibuatnye smpai 13 jam bertapa dlm bas 2..
dr ari cerah aku bertolak smpai dh gelap gelita bru kaki jejak kat jb..fuh...
sian hubby kawan aku tggu aku berjam2 x smpai2...
dh le soknye nk bernikah...hik3..
eh...lupe lak aku nk kabo...
aku turun johor tu sbb nk tgk kawan aku time kampus dlu kawen...
SALMIAH RAMLI namanye...nama husband die HAFIDZ je yg aku thu..hik3..
si hafidz ni la yg jemput aku kat stesen bas larkin..sian gile..
pengantin mai jemput tetamu dr jauh dtg..hik3...
time kaseh la...rsa dihargai betul..
jauh2 dtg dr penang..pengantin sndri yg jemput..ngee...10Q apiz!!!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~




1st time tgk adat org johor kawen...
bes gak..dpt pengalaman bru..asek tgk org penang je kawen...hahaha...
time kenduri 2 aku ade gak nyibok jd tol x bg pengantin laki tgk pengantin pompuan..
dpt la RM1...haha...ok la...yg penting dpt rsa sndri pengalaman 2..
lawak pun ade gak..ngahaha...

akhirnye jd isteri org dh kawan aku si Sal ni..hehehe...
SELAMAT PENGANTIN BARU Sal n Apiz..
semoga korang bahagia dan kekal smpai akhir hayat...amin...

eh...nnt aku upload gmbar msa kenduri si Sal n Apiz ni..
skang xde mud lg nk attach2 gmbr ni...
mud skang ni nk membebel2 je...hehe...
lgpun gmbr ade dlm memori kad kamera..
malas nk transfer kt laptop lg..haha...
nnt aku update n attach gmbo nye..okey!!

~*~*~*~*~*~*~*~

takat ni dulu bebelan aku tuk ari ni..
eh...jap2...terlupe 1 benda...
tahniah wat skuad bola sepak Malaysia...
cayalah...emas tuk Malaysia...
menang 1-0 dgn Vietnam...
akhirnya setelah 20thn menanti nk menang bola tuk sukan Sea termakbul..
yeay!!!sgt suke,gembira,teruja,terlompat2 n yg seangkatan dgnnya...haha...

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

lastly....
Salam Maal Hijrah...
dah masuk tahun baru 1431Hijrah...
semoga kita pun turut berhijrah diri ke arah yang lebih baik..
perkukuhkan azam yang baru...
insyaAllah...semoga sentiasa di bawah lindungan Allah SWT..
amin...

...nite...

Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

Thursday, 3 December 2009

mak vs kerja

bila la aku nak dapat kerja ni...dah jemu rasanya membulatkan badan kat rumah...huhuhu...ntah la...teringin nak cari kerja jauh2...tapi tu la...baru bagi hint sikit mak aku dah merajuk...huuu...kata mak...dulu dah blajar jauh kat sabah...tak kan kerja pun nak jauh2 jugak...huk3...alahai mak...

aku bukannye ape...mmg la mak tak kisah..kata dia,dia leh tanggung aku lagi nak bagi makan...tapi aku nak la jugak merasa ada duit sendiri...leh bagi kat mak...huhu...yang aku pening nye..makcik2 pulak dok sebok2 tanya bila aku nak dapat kerja...suruh aku mintak je jadi cekgu la...abes crita...huhu...masalahnya bukan aku tak minat nak jadi cekgu...tp,aku rasa macam aku tak sesuai nak jadik cekgu je...aku bukan boleh dengan budak2 yang nakal ni...tak leh nak handle...sakit otak dibuatnye nanti...huuu...

hmmm....tadi aku cuba la pergi sendiri kat kedai yang buat design2 kad kawen yang kawan aku rekemenkan...kata kawan aku kedai tu nak pakai designer...tadi aku cuba risik2 kalo2 tempat tu masih buka lagi iklan jawatan tu...kena la interbiu tak formal dengan staff yang incharge kat situ sebab bos nye takde...sebelum aku balik aku ada bagi resume kat staff tu untuk pass kat bos die belek2 kalo2 aku layak...kalau ada rezeki aku nanti dorg panggil interbiu lagi skali...harap2 ada la rezeki aku kat situ...mudah2an...amin...dah banyak tempat mintak tp xde respon pun...harap2 yang ni berjaya...huhu...

mak...kalo tak nak anak mak pi kerja jauh2...mak doa2kan anak mak ni berjaya dapat kerja yang sesuai ok...(^_^)v


Suka baca entri ni? Mekaseh! (^_^)

 
Copyright @ Shahada Fauzi Official Blog | Since 2009 | All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi | Powered By Blogger.com